V sredo, 19. maja 2021, je kriptotrg izgubil več kot – 800 milijard USD od celotne tržne kapitalizacije (od najvišje do najnižje točke).

Tak oster padec je imel izredno uničujoč efekt na številne portfelje, najbolj se je ta premik poznal tistim ki so trgovali s finančnim vzvodom, saj je bilo likvidiranih za več kot 5 milijard dolarjev takšnih pozicij in terminskih pozicij v vrednosti 11,4 milijarde dolarjev. 

Zato je potrebno biti zelo previden pri uporabljanju vzvodov v kripto trgu.
Padec so povzročili udeleženci na trgu, ki so si delili splošen občutek dvoma in negotovosti in pa dejstvo da je Bitcoin padel pod 40.000 USD.

Ali to pomeni, da je za kripto trg vsega konec?

DEFINITIVNO NE

Ta razred sredstev (tj. Kripto) je eden najbolj volatilnih na svetu, zgolj zaradi tega, ker je nov. Visoka volatilnost pomeni, da kripto vidi dneve, ko se cene zelo povečajo, vendar to ni enosmerna ulica. Velika volatilnost pomeni tudi ostre popravke na trgu – res je dvorezen meč. Vprašanje, ki sledi je: “Kako lahko oseba v težkih časih ne samo preživi, ampak tudi uspeva?”
    POMEMBNO:
  1. Imeti mora vizijo za kripto
  2. Mora raziskati solidne kripto projekte
  3. Mora imeti pozitivno miselnost

Če ste novi v kripto svetu, Vas je verjetno potegnilo nekaj slabih projektov, ki so v kratkem času naredili mnogokratnike npr: DOGE, SHIB in AKITA. 

To je napačen način za vstop na kateri koli nov trg, ker so v osnovi takšni kripto kovanci brez intrinzične vrednosti. Ko se trend obrne, takšni kovanci pogostokrat izgubijo 90% vrednosti.

Vizija za Kripto svet

Pravilen način vstopa na kripto trg je pogled na vse inovacije, ki se dogajajo v tem prostoru, dokumentiranje in razvijanje vizije za kripto. 

Tukaj je na primer naša vizija:


Bitcoin: nov in učinkovit način zaloge vrednosti, izbran zaradi preprostosti, omejene zaloge in učinka mreženja.


Ethereum: Ethereum kot omrežje razvijalcem omogoča, da na njem ustvarjajo različne decentralizirane aplikacije (dApps) – najbolj priljubljeni so protokoli Decentraliziranih financ (DeFi).


Decentralizirano financiranje: Dokler niso bili ustvarjeni protokoli DeFi, je bilo skoraj nemogoče najti kovance, podprte z resničnim denarnim tokom. Ti protokoli imajo dejansko vrednost z ustvarjanjem prihodkov in delitvijo med imetnike kovancev.

Vprašanje:
Pred nekaj leti si lahko prišel v San Francisco z dobro idejo in postal uspešen in bogat v 5-10 letih. Kaj pa lahko storimo sedaj?
Odgovor:
Isto kot vedno, prestaviš se na konico. To je tam kjer so že ljudje ki so pripravljeni tvegati, povprečni ljudje in birokrati pa še niso prispeli. Danes je to verjetno DeFi.

Pozitivna miselnost

Najtežja bitka je notranja, ki jo bijemo na psihološkem področju. Da ne bo pomote, padci na trgu niso nikoli zabavni in prijetni, ne glede na to, koliko izkušenj ima investitor, toda ta bolečina je cena, ki jo plačamo za priložnost. 

Priznavanje in obvladovanje svojih pričakovanj glede volatilnosti tega trga je ključnega pomena za razvoj psihološke trdnosti, ki je potrebna da prebrodimo padce.
Investitor, ki ga zelo cenimo, je Konstantin Lomachuk, ki je znan po izjemno močnih prepričanjih. Lomachuk je med drugim kupil ETH in SOL v predprodaji, kjer sta oba povečala vrednost za več tisočkrat. Vse kovance pa še vedno drži, ker ima specifično vizijo za kripto trg.


Drug vidik, ki ga je treba preučiti, je dejstvo, da ljudje pogosto merijo svojo uspešnost glede na strategijo kupovanja in držanja kovancev, kar se je izkazalo za najboljšo strategijo v daljšem časovnem obdobju. Kako bi lahko nekdo presegel ETH pri ceni 0,30 USD? (ICO cena) – težko je obvladati vzpone in padce kripto trga, če pa bi bilo enostavno, bi bili vsi bogati.

 

Od zasnove mobilnih telefonov do vsesplošne uporabe je bilo več kot 15 let. Širjenje in uporaba interneta je trajala še dlje kot to. Vsaka nova tehnologija mora od začetka do popularnosti preživeti vzpone in padce. 

Kot primer si lahko pogledamo podjetje Amazon, katerega lahko kar enačimo z pojavom nakupovanja preko spleta.
Delnice tega podjetja so skozi čas izkusile veliko konkretnih padcev, ki so takrat vodile k vprašanju »Ali je to konec nakupov preko spleta?« Kot vidimo se to ni zgodilo, investicija 10000$ v to podjetje pa bi bilo danes vredno 13 milijonov dolarjev.


Ko pogledamo trg kriptovalut lahko vidimo kar nekaj vzporednic v smislu novih tehnologij ki bodo oblikovale prihodnost. Sedaj pa pomislimo koliko bo vredna investicija 10000$ v kriptotrg čez 10 let ko bodo te inovacije tako razširjene kot spletno nakupovanje?

 

Na koncu bo ta trg leta 2030 dosegel 100 bilijonov dolarjev tržne kapitalizacije, takrat pa bodo vsi rekli:
Bilo je neizogibno.
Toda ali so bile njihove roke dovolj močne, da so zdržale vmesne padce?

Prijavite se na brezplačni webinar in si zagotovite prosto mesto.

Webinar bo vodil Tomaž Rosič; podjetnik, investitor in lastnik večih zelom uspešnih slovenskih blagovnih znamk in podjetij

Pretekli donosi niso garancija za prihodnost. Vsebina ni priporočilo, ponudba ali vabilo k sestavljanju ponudbe za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, temveč je izključno namenjeno informiranju. Seznanitev z vsemi oblikami tveganj je pogoj za oblikovanje ustrezne investicijske odločitve o naložbah v finančne instrumente in izbiri vrste storitev. Informacije v sporočilu temeljijo na javno dostopnih podatkih. Incrementum d.o.o. ne odgovarja za nobeno vrsto škode, ki bi nastala z uporabo podatkov in informacij, ki so vsebovani v tem besedilu in si pridržuje pravico do napak. Vsi podrobni podatki so v dokumentih, ki so na razpolago na spletu.

PODJETJE

INC PAYWARD OÜ

HARJU MAAKOND, TALLINN, KESKLINNA LINNAOSA, JUHKENTALI TN 8, 10132

KONTAKT

admin@royalsolutions.io

PRAVNO OBVESTILO

Spletna stran in vse vsebine ter mediji na njej so last podjetja INC PAYWARD OÜ

©2020 INC PAYWARD OÜ., vse pravice pridržane.

small_c_popup.png
75%
75%

Vpišite kam vam lahko pošljemo brezplačno eknjigo.

small_c_popup.png
75%