Goldman Sachs preiskuje kripto skrbništvo in rešuje Blockchain Trilemo! Coinbase načrtuje posodobitve infrastrukture za preprečevanje izpadov v obdobjih volatilnosti.

Nekdanji kanadski premier je dejal, da bi Bitcoin lahko postal globalna rezervna valuta, Goldman Sachs naj bi se lotil vstopa v kripto skrbništvo, MetLife pa je optimističen glede rasti CBDC-jev.

Bo Goldman Sachs vskočil?

Njihovi načrti za vstop v kripto trg bodo po navedbah internega vira “kmalu razvidni”. Ian Allison iz CoinDeska je poročal, da je ta investicijska banka izdala zahtevo po informacijah za raziskovanje skrbništva nad digitalnimi sredstvi, čeprav je ne zanima, da bi postala glavni posrednik. Prejšnji teden je Anchorage pridobilo pogojno odobritev, da postane nacionalna digitalna banka.

Coinbase posodablja svojo infrastrukturo, da prepreči izpade kakršni so bili v preteklih obdobjih večje volatilnosti. Prav tako bo prinesla več podpore strankam.

Digitalni “belt and road”

Kitajsko storitveno omrežje, ki temelji na blokchain-u (BSN) – dovoljeno omrežje blockchain za gradnjo decentraliziranih aplikacij in žetonov – bo testiralo digitalno valuto centralne banke (CBDC) že v drugi polovici leta 2021, piše v objavi v blogu 15. januarja. Poleg tega se zdi, da bo mreža postala blockhain sestavljen iz blockchainov s skupno 30 javnimi integriranimi blockchaini za letos. 

Kaj je Blockchain trilema?

Trilemo, ki si jo pogosto predstavljamo kot trikotnik, sestavljajo tri vprašanja, povezana s trajnostnim razvojem javnega blockchaina: prostor za rast, decentralizacija in varnost. V trilemi se domneva, da mora z okrepitvijo katere koli točke trikotnika oslabeti vsaj eden od ostalih.

 

Veliko strokovnjakov rešitev tega problema vidi v sodelovanju med klasičnimi kriptovalutami kot je BTC in pa novimi CBDCji (Central Bank Digital Currency)

Povezan z bitcoinom?

LINK, izvorni žeton sistema Chainlink, je dosegel svež rekord, medtem ko cena bitcoina miruje. Omkar Godbole iz podjetja CoinDesk je napovedal novi vrh LINK-a, ki znaša 23,68 USD (prejšnja najvišja življenjska doba v višini 19,90 USD je bila dosežena avgusta. Link je le eden izmed mnogih altcoinov, ki jim koristi konsolidacija na bitcoin trgih in rotacija kapitala v bolj špekulativne stave, poroča Godbole.

Druge novice

Add Your Heading Text Here

small_c_popup.png
75%
75%

Vpišite kam vam lahko pošljemo brezplačno eknjigo.

small_c_popup.png
75%