Kripto borzam zmanjkuje kriptovalute ETH, rezerve so se jim zmanjšale v 48 urah

Analitiki napovedujejo da bi lahko Ether kmalu spet presegel svojo najvišjo vrednost, ko so na nekaterih borzah rezerve te kriptovalute padle za 27% v dveh dneh.

Količina ETH na borzah se je v zadnjih dveh dneh močno zmanjšala. Podatki CryptoQuant-a kažejo, da trenutno v rezervah centraliziranih borz sedi le 8,1 milijona ETH.

Pospešitev odstranjevanja te kriptovalute iz borz, je poudaril Alex Saunders iz Nuggets News, ki je 14. januarja zabeležil 10-odstotni padec zalog Etra na centraliziranih platformah – z 11 milijonov na 10 milijonov v 24 urah. “Po trenutnih podatkih bo na borzah v roku desetih dni zmanjkalo ETH” je napovedal.

15. januarja je Saunders ugotovil, da se je upad rezerv ETH stopnjeval za nadaljnjih 20%, zaradi česar je domneval, da bi centraliziranim platformam lahko v naslednjih 48 urah zmanjkalo ETH.

Tudi drugi ponudniki podatkov kažejo, da so se devizne bilance zmanjšale za 42,5%, odkar so sredi maja 2020 dosegle najvišjo vrednost 14,1 milijona.

Podatki podjetja Glassnode kažejo, da zaloge ETH na centraliziranih borzah najnižje od julija 2018. Od tega pisanja je le 7% ETH likvidnih zalog na borzah.

Saunders si podatke razlaga tako, da se pri kriptovaluti Ether pripravlja eksploziven bikovski trend v nove vrhunce, to razlaga kot: “Vsi vemo, kaj se je zgodilo, ko je povpraševanje preseglo ponudbo $ BTC. V 90 dneh se je povečala za štirikrat.”

Podatki CryptoQuant kažejo, da so se rezerve BTC na borzah znižale za 21%, odkar so marca 2020 dosegle najvišjo vrednost skoraj treh milijonov. Vendar nedavno zmanjševanje Ether z borz močno presega BTC. Rezerve BTC na borzah so se od 21. oktobra zmanjšale le za 4,5%, medtem ko se je cena Bitcoina zvišala za 230%, s približno 12.000 na 40.000 dolarjev.

600.000 od teh nedavno preseljenih ETH je pripisanih notranjemu prenosu med Bitfinexovimi hladnimi denarnicami – od katerih Cryptoquant ene ni prepoznal. Nadaljnjih 2 milijona Etrov, ki so zapustili borze, je bilo premeščenih na decentralizirano finančno platformo Gnosis.

Po podatkih agregatorja podatkov o kripto trgih »Into The Block«, Ether trenutno kaže številne bikovske signale, vključno s skoraj 9-odstotnim neravnovesjem med ponudbo in povpraševanjem.

small_c_popup.png
75%
75%

Vpišite kam vam lahko pošljemo brezplačno eknjigo.

small_c_popup.png
75%